Wat is Microblading Hairstrokes Techniek?

Bij Hairstroke Microblading techniek, ook wel ‘haartjes techniek’ genaamd, creëren we met een ultradunne blade, heel fijne krasjes in de huid welke we dan vullen met pigment. Door de krasjes stuk-voor-stuk in een speciaal patroon met 3D effect te tekenen zijn het echte haartjes bijna niet van uw eigen wenkbrauw haren te onderscheiden.

terug

Voor wie is Microblading Hairstroke Techniek geschikt?

Doordat de techniek uiterst delicaat is deze helaas niet toepasbaar op elke huid. De techniek geeft enkel de gewenste resultaten bij huiden met een fijne poriestructuur zoals bij een normaal en/of droog huidtype. Daarbij is het belangrijk dat u dan ook nog voldoende eigen haartjes heeft zodat de door ons bijgezette haartjes zodanig blenden met uw eigen haartjes dat niemand zal zien dat het permanente make-up is. Heeft u maar weinig eigen haartjes kan dit effect al snel te ‘opengewerkt’ en streperig uitzien.

terug

Moet ik vooraf eerst voor een intake langskomen om alles te bespreken?

Alle informatie die je moet weten betreffende onze behandelingen hebben we zo duidelijk mogelijk samengevat op deze FAQ pagina. Ook ontvang je bij je afspraak bevestiging nog extra info betreffende de voorzorg en nazorg per mail. Doordat we vooraf alle informatie zo gedetailleerd verstrekken is een aparte afspraak voor een intake niet meer nodig.

terug

Hoe wordt de juiste vorm, kleur en techniek bepaalt?

Op de dag van je behandeling, bespreken we voordat we daadwerkelijk starten met de behandeling alle mogelijkheden i.v.m. welke techniek het beste is en bepalen we ook samen de mooiste vorm voor jouw gezicht. De vorm wordt altijd op maat gecreëerd door te kijken naar jouw unieke gelaatskenmerken, je contouren, je bone-structure en natuurlijk je eigen wenkbaruwen. We werken nooit met standaard vormen of sjablonen! We willen ‘moeder natuur’ perfectioneren en daarom is het uniek afmeten en creëren essentieel in onze filosofie.

terug

Wat is Microblading Ombre Powder Techniek?

De Ombre Powder  brows Microblading techniek geeft een poeder-achtig effect dat vergelijkbar is met het effect van wenkbrauw poeder (make-up).

Met een unieke blade maken we heel kleine stippeltjes (ook wel pixels genaamd) in de huid. Door plekje voor plekje deze pixels mooi te verdelen creëren we een poederachtig effect.

Door te spelen met de intensiteit van de pixels kunnen we afhankelijk van uw wensen – een lichter of donkerder effect creëren. Het is dus niet zo dat Ombre altijd volledig donker en “nep” is.

terug

Voor wie is microblading Ombre Powder Techniek geschikt? 

De techniek die we toepassen is revolutionair en door Akira Nitsche ontwikkeld. De techniek is bijzonder populair omdat we deze wel kunnen toepassen op elke huidtype & -kleur! Ombre techniek geeft een meer geaccentueerde look en daardoor uitermate geschikt indien u graag een strakkere meer ‘afgelijnde’ vorm wenst met meer accent.

terug

Wat is Microblading Ombre Combo Techniek?

Bij de Ombre Combo Microblading techniek maken we een combinatie van 2 technieken: haartjes & poeder effect. Door de haartjes- en poeder techniek mooi in elkaar over te laten lopen krijgen we resultaten die vaak niet van echt te onderscheiden zijn.

terug

Voor wie is microblading Ombre Combo Techniek geschikt? 

Deze techniek kan toegepast worden bij elk huidtype & -kleur en is heel mooi indien u bijna geen eigen haartjes meer heeft en we dus extra natuurlijk uw wenkbrauwen willen reconstrueren.

terug

Hoe maak ik een afspraak?

Dit kan eenvoudig via de link “Book you Appointment” welke bovenaan elke pagina op deze site te vinden is. Volg dan de stappen op.

Om je afspraak definitief te reserveren werken wij met een aanbetalingssysteem.
Wij reserveren gemiddeld 2 uur voor een behandeling, om je perfect van dienst te kunnen zijn. Helaas gebeurd het regelmatig dat mensen hun afspraken niet nakwamen – en wij dus wel de behandeltijd hadden geserveerd. Enorm vervelend voor ons en daarbij hadden we dan iemand anders heel blij kunnen maken.

Om dit soort situaties willen we nu voorkomen, hebben we het aanbetalingssysteem ingevoerd en dit werkt enorm fijn.

De aanbetaling die je bij het inplannen betaald, wordt verrekend met de totaalprijs van de behandeling op de dag dat je komt.

Let op: de aanbetaling bedraagt € 50,- en is non-refundable (niet terug vorderbaar).

Wel kunnen wij de aanbetaling doorschuiven naar een andere datum indien je afspraak datum/tijd wilt verzetten. Verplaatsingen dienen dan uiterlijk 5 werkdagen op voorhand van de geplande datum per email worden doorgegeven.

terug

Doet een Microblading behandeling pijn?

Pijnlevel is heel goed onder controle te houden door al onze tricks en super geavanceerde technieken. De meeste cliënten vergelijken het met het gevoel van epileren van de wenkbrauwen.

terug

Hoe lang duurt een Microblading behandeling?

De eerste afspraak duurt tussen de 1,5 en 2 uur, inclusief voortekenen van de vorm, kleurbepaling en overleg.

terug

Hoe lang duurt het genezingsproces van de huid
na de Microblading behandeling?

Als je al onze nazorg adviezen goed opvolgt dan zullen de (dunne) korstjes/velletjes binnen 5 a 10 dagen van de huid zijn verdwenen. Echter, de volledige genezing van de huid duurt ongeveer 4 tot 6 weken. De kleur is in deze weken volop in ontwikkelen en het uiteindelijke resultaat (kleur) zien we dan ook pas na 4 weken.

terug

Hoe verzorg ik mijn wenkbrauwen het beste na de behandeling?

Om de resultaten te behalen die we wensen te behalen is de nazorg minstens zo belangrijk als de behandeling zelf. Daarom is het essentieel om al onze nazorg instructies goed op te volgen! De instructies  worden na de behandeling goed uitgelegd en tevens ontvang je alle info mee naar huis zodat je alles altijd terg kan vinden bij twijfel.

Je ontvangt na de behandeling  van ons alle producten die je nodig hebt om ze goed te kunnen verzorgen (zalf, serum en beschermingscrème).

terug

Wat mag ik de eerste dagen/weken na de behandeling wel en niet doen?

 • Gedurende 7-10 dagen het behandelde gebied volledig droog houden! Dus let op met water – douchen: zorg ervoor dat er geen stromend water over je gezicht loopt.
 • Let erop dat bij het reinigen van de huid, of wassen van je haren je wenkbrauwen niet in aanraking komen met milk, cleanser, shampoo en/of water!
 • Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan! Niet krabben, peuteren of pulken aan de dunne korstjes die zich op de behandelde huid zullen vormen.
 • Gedurende 14 dagen geen make-up aanbrengen zoals wenkbrauw poeder, -potlood , gel etc.)Ook geen foundation over dit gebied smeren.
 • Gedurende 14 dagen niet in (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s, stoombaden gaan.
 • Gedurende 14 dagen geen langdurige blootstelling aan de zon / zonnebank (dit kan de kleur van de pigmenten lelijk doen verkleuren!)
 • De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom in de zomerperiode altijd een dun laagje zonnebrandcrème met factor 30 of hoger op je wenkbrauwen. Hiermee mag je 14 dagen na de behandeling beginnen.
terug

Wanneer mag ik GEEN microbladig behandeling laten doen?

Het is belangrijk om ons voorafgaand aan een behandeling op de hoogste te stellen van eventueel medicijngebruik, huidproblemen, allergieën. Wij voeren geen behandeling uit indien je:

 • zwanger bent of borstvoeding geeft,
 • op een geïrriteerde huid zoals bultjes, eczeem, schilfertjesof zwellingen;
 • als je minder dan 48 uur voorafgaand de behandeling pijnstillers, antibiotica, alcohol of drugs hebt gebruikt;
 • als je minder dan 48 uur voorafgaand de behandeling de huid actief hebt blootgesteld aan zon, zonnebank;
 • als je minder dan 5 dagen voorafgaand de behandeling de huid actief hebt behandeld met hormoonzalf (bv. corticosteroiden);
 • als je minder dan 7 dagen voorafgaand de behandeling een peeling of andere exfoliërende huidbehandeling hebt laten doen;
 • indien minder dan een maand geleden botox of fillers bij voorhoofd of ogen zijn geïnjecteerd;
 • indien je een actieve uitbraak van het Herpes virus in je gelaat hebt (bv. koortslip)
 • op een litteken dat minder dan 6 maanden oud is;
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden reeds PMU is gezet;
 • op een plek waar minder dan twee maanden geleden een removal behandeling is gedaan;
 • ernstige hart- , vaatafwijkingen, epilipsie of diabetis hebt
terug

Voor alle onderstaande indicaties, voeren wij enkel de behandeling uit indien u schriftelijk toestemming van uw verantwoordelijke arts:

 • auto-immuunziektes (bv. alopecia)
 • indien je minder dan 8 maanden geleden chemotherapie en/of bestraling het gehad
 • actieve psoriasis rondom gelaat / hoofdhuid
 • chronische huidziekte 
(o.a. chronisch eczeem, contactallergie, nikkelallergie)
 • allergie voor pigmentstoffen, nikkel allergie of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
terug

Waarom is er een touch-up behandeling na 6 weken nodig?

De touch-up behandeling dient om alle puntjes op de i te zetten. Het kan zijn dat tijdens de genezing er een plekje lichter geneest doordat bv. een korstje eerder eraf is gevallen, of gewoonweg omdat op bepaalde zones het pigment lichter heeft gepakt. Bij de touch-up behandeling kunnen we dit soort kleine details nog verder afwerken.

terug

Wanneer dient de touch-up behandeling gedaan te worden?

Om het mooiste resultaat te behalen dient de touch-up binnen 4-6 weken na de eerste sessie gedaan te worden. Bij elke eerste zetting is een touch-up behandeling bij de prijs inbegrepen indien deze binnen 6 weken na de eerste sessie (afspraak) wordt gedaan. Wordt deze later dan 6 weken gepland zullen er kosten voor in rekening gebracht worden.

Let op: de verzorging van de wenkbrauwen is ook na de touch-up behandeling essentieel en hiervoor gelden dezelfde regels als na de eerste zitting zie: Wat mag ik de eerste dagen/weken na de behandeling wel en niet doen?

terug

Hoe lang blijft het resultaat van Microblading behandeling (incl. Touch-up) mooi?

Dit hang af van een aantal factoren zoals huidtype, verzorgingsrituelen, en blootstelling aan de zon. Gemiddeld blijft het resultaat tussen de 1 a 2 jaar mooi. Ergens tussen deze tijd zullen je wenkbrauwen langzaam wat lichter worden. Dit is volledig normaal gezien dat we met een techniek werken die semipermanent is (niet permanent!).

terug

Moet ik na 1-2 jaar dan weer een gehele nieuwe behandeling ondergaan?

Afhankelijk van wanneer jij vindt dat je wenkbrauwen te licht zijn, kan je terug komen voor een opfrisbehandeling ook wel “jaarlijkse touch-up” genoemd. Voor deze opfrisbehandeling gelden special tarieven, afhankelijk van de tijd dat er tussen de eerste afspraak heeft gezeten. Kijk hiervoor bij ‘PRICING’.

terug