FAQ

DE BEHANDELING

Hoeveel kost de behandeling ? 
by AKIRA, 550,00€  [incl. Touch-Up binnen 4 a 6 weken]De behandeling kan alleen online geboekt worden. De kosten voor de reservering zijn 100,00€. 
Touch-Up moet wel binnen 4 a 6 weken worden gezet. 

Moet ik vooraf eerst voor een intake langskomen om alles te bespreken?
Het is heel erg belangrijk om eerst te bepalen of je wenkbrauwen al behandeld kunnen worden of dat er eerst een of meerdere REMOVAL behandeling(en) uitgevoerd moet worden. Daarom is het essentieel dat we de juiste foto’ zien of dat je toch even langs komt voor een intake.

Alle informatie die je moet weten betreffende onze behandelingen hebben we zo duidelijk mogelijk samengevat op deze FAQ pagina. Ook ontvang je bij je afspraak bevestiging nog extra info betreffende de voorzorg en nazorg per mail. Doordat we vooraf alle informatie zo gedetailleerd verstrekken is een aparte afspraak voor een intake niet meer nodig.

Waarom is er een Touch-Up behandeling binnen 4 a 6 weken nodig?
De touch-up behandeling dient om alle puntjes op de i te zetten. Het kan zijn dat tijdens de genezing er een plekje lichter geneest doordat bv. een korstje eerder eraf is gevallen, of gewoonweg omdat op bepaalde zones het pigment lichter heeft gepakt. Bij de touch-up behandeling kunnen we dit soort kleine details nog verder afwerken.

Wanneer dient de Touch-Up behandeling gedaan te worden? 
Om het mooiste resultaat te behalen dient de touch-up binnen 4-6 weken na de eerste sessie gedaan te worden. Bij elke eerste zetting is een touch-up behandeling bij de prijs inbegrepen indien deze binnen 6 weken na de eerste sessie (afspraak) wordt gedaan. Wordt deze later dan 6 weken gepland zullen er kosten voor in rekening gebracht worden.

Let op: de verzorging van de wenkbrauwen is ook na de touch-up behandeling essentieel en hiervoor gelden dezelfde regels als na de eerste behandeling (zie: Wat mag ik de eerste dagen/weken na de behandeling wel en niet doen?)

Hoelang blijft het resultaat van een behandeling (incl. Touch-Up) mooi?
Dit hang af van een aantal factoren zoals o.a. huidtype (vet, droog, gecombineerd, normaal) of het een jonge of rijpe(re) huid is, huidverzorgingsrituelen, sportactiviteiten, blootstelling aan de zon, hormonen, medicijngebruik. Gemiddeld blijft het resultaat van manuele techniek tussen de 10 – 12 maanden mooi, en machine techniek tussen de 12 – 24 maanden. De kleur van de pigmenten zullen met de tijd geleidelijk lichter en soms “doffer” worden, omdat het lichaam de moleculen langzaam afbreekt. Dit is volledig normaal gezien dat we met een techniek werken die semi-permanent is (niet permanent!).
Net zoals je onderhoud doet om je haarkleuring op te frissen/bij te werken, adviseren we ook een ‘kleur-opfris behandeling’ , 1x per jaar, om je brows perfect houden.

– Resultaren gaan 1-3 jaar mee, afhankelijk van huidtype, huidverzorging, nazorg, blootstelling aan de zon, etc.
– Het genezingsproces met korstjes duurt +/- 7-14 dagen. Het volledige genezingsproces duurt +/- 30 dagen

Moet ik na 1 a 2 jaar weer een geheel nieuwe behandeling ondergaan?
Afhankelijk van wanneer jij vindt dat je wenkbrauwen te licht zijn, kan je terug komen voor een opfrisbehandeling ook wel “jaarlijkse touch-up” genoemd. Voor deze behandeling gelden speciale tarieven, afhankelijk van de tijd dat er tussen de eerste afspraak heeft gezeten. Indien je touch-up behandeling binnen 12 maanden na je eerste zetting (eerste afspraak) wordt gedaan, ontvang je 50% korting op de dan geldende actuele behandelprijs. Kom je tussen de 12-24 maanden na je eerste zetting (eerste afspraak) terug voor de touch-up behandeling, ontvang je 30% korting op de dan geldende actuele behandelprijs. Actuele behandelprijzen kan je op onze site vinden bij “PRICING”.

Wat is “Ombre Powder Brows Techniek?”
De Ombre Powder brows techniek geeft een poeder-achtig effect dat vergelijkbaar is met het effect van wenkbrauw poeder (make-up).

Er zijn 2 technieken om dit effect te realiseren:

MANUELE TECHNIEK
Net zoals de microblading haartjes-techniek, gebruiken we voor deze techniek ook een manuele tool, echter nu met een geheel andere blade. Deze innovatieve blade maakt ultra kleine ‘puntjes’ (ook wel pixels genaamd) in de huid. Door zone voor zone deze pixels mooi te verdelen creëren we een schaduw effect die varieert in intensiteit – de OMBRE LOOK! Als alle pixels zijn genezen zal het geheel uitzien als een mooie poederachtige make-up look.

MACHINE TECHNIEK
Hierbij gebruiken we een elektrische pen, met speciale (nano) naald waarmee de “pixels” in de huid worden gecreëerd. De techniek werkt echter een stukje verfijnder dan de manuele techniek doordat de naald zo ultra dun is (0.18mm). De machine techniek is uitermate geschikt voor klanten die op zoek zijn naar een meer dan perfecte afwerking. Ook kunnen met de machine techniek nóg strakkere ‘lijnen’ worden gezet, kan er mooier over oude kleur heen geblend worden en kunnen met deze techniek ook de meest delicate en kwetsbare huiden behandelt worden.

Hoe wordt de juiste vorm, kleur & techniek bepaald?
Op de dag van je behandeling, bespreken we voordat we daadwerkelijk starten met de behandeling alle mogelijkheden i.v.m. welke techniek het beste is en bepalen we ook samen de mooiste vorm voor jouw gezicht. De vorm wordt altijd op maat gecreëerd door te kijken naar jouw unieke gelaatskenmerken, je contouren, je bone-structure en natuurlijk je eigen wenkbaruwen. We werken nooit met standaard vormen of sjablonen! We willen ‘moeder natuur’ perfectioneren en daarom is het uniek afmeten en creëren essentieel in onze filosofie.

Voor wie is “Ombre Powder Brows” geschikt?
Ongeacht de techniek (manueel of machine) met beide technieken kan er gevarieerd worden in intensiteit, aangepast op uw wensen voor het resultaat: een super zachte en natuurlijke look creëren,  of juist een sterker en strakke afwerking voor een echte strakke “make-up look”. Ombre Brows biedt dus veel variaties, geneest mooi op elk huidtype, ongeacht of u veel of (bijna) geen haartjes meer heeft en is daarom ook de meest gekozen techniek van dit moment! 

Hoe maak ik een afspraak?
Dit kan eenvoudig via de link “Book you Appointment” welke bovenaan elke pagina op deze site te vinden is. Volg dan de stappen op.

Om je afspraak definitief te reserveren werken wij met een aanbetalingssysteem.
Wij reserveren gemiddeld 2,5 uur voor een behandeling, om je perfect van dienst te kunnen zijn.

Om “no-shows” te voorkomen, werken wij met een voorschot-systeem: bij het inplannen van je afspraak word je verzocht een voorschot te betalen. Dit bedrag wordt vervolgens verrekend met de totaalprijs van de behandeling op de dag van je afspraak.

Let op: de aanbetaling is non-refundable (niet terugvorderbaar).

Wel kunnen wij de aanbetaling doorschuiven naar een andere datum indien je afspraak datum/tijd wilt verzetten. Verplaatsingen dienen dan uiterlijk 5 werkdagen op voorhand van de geplande datum per email worden doorgegeven. Is dit niet gebeurd, vervalt het betaalde voorschot alsnog.

Doet een Ombre Powder Brows Behandeling pijn?
Pijnlevel is heel goed onder controle te houden door al onze tricks en super geavanceerde technieken. De meeste cliënten vergelijken het met het gevoel van epileren van de wenkbrauwen.

Hoelang duurt een  Ombre Powder Brows Behandeling?
Wij nemen altijd de tijd voor elke behandeling, om zo de perfecte brows – afgestemd op je wensen – te kunnen creëren. De eerste afspraak duurt gemiddeld 2 uur a 2,5 uur (inclusief intake, voortekenen van de vorm, kleurbepaling en overleg).

Hoe lang duurt het genezingsproces van de huid na een behandeling?
Als je al onze nazorg-instructies goed opvolgt zullen de (dunne) korstjes/velletjes binnen 5 a 10 dagen van de huid zijn verdwenen. Echter, de volledige genezing van de huid duurt ongeveer 4 tot 6 weken. De kleur is in deze weken volop in ontwikkeling en het uiteindelijke resultaat (kleur + vorm) zien we dan ook pas na 4 weken.

Hoe verzorg ik mijn wenkbrauwen het beste na de behandeling? 
Om de resultaten te behalen die we wensen te behalen is de NAZORG minstens zo belangrijk als de behandeling zelf. Daarom is het essentieel om al onze nazorginstructies goed op te volgen! De instructies heb je voorafgaand het plannen van je afspraak al per mail ontvangen, zodat je je afspraak kunt plannen in een periode waarbij je alle adviezen perfect kunt opvolgen. Ook worden de nazorginstructies na de behandeling nogmaals goed uitgelegd en ontvang je alle info op papier.

Je ontvangt van je specialist alle producten die je nodig hebt om de huid perfect te kunnen verzorgen (zalf, serum en beschermingscrème) na de behandeling

Wat mag ik de eerste dagen/weken na de behandeling wel en niet doen?

 • Gedurende 7-10 dagen het behandelde gebied volledig droog houden! Dus let op met water – douchen: zorg ervoor dat er geen stromend water over je gezicht loopt.
 • Let erop dat bij het reinigen van de huid, of wassen van je haren je wenkbrauwen niet in aanraking komen met milk, cleanser, shampoo en/of water!
 • Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan! Niet krabben, peuteren of pulken aan de dunne korstjes die zich op de behandelde huid zullen vormen.
 • Gedurende 14 dagen geen make-up aanbrengen zoals wenkbrauw poeder, -potlood , gel etc.)Ook geen foundation over dit gebied smeren.
 • Gedurende 14 dagen niet in (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s, stoombaden gaan.
 • Gedurende 14 dagen geen langdurige blootstelling aan de zon / zonnebank (dit kan de kleur van de pigmenten lelijk doen verkleuren!)
 • De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom in de zomerperiode altijd een dun laagje zonnebrandcrème met factor 30 of hoger op je wenkbrauwen. Hiermee mag je 14 dagen na de behandeling beginnen.

Wanneer mag ik GEEN behandeling laten doen? 
Het is belangrijk om ons voorafgaand aan een behandeling op de hoogte te stellen van eventueel medicijngebruik, huidproblemen, allergieën. Wij voeren geen behandeling uit indien je:

 • als je zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • op een geïrriteerde huid zoals bultjes, eczeem, schilfertjes of zwellingen; 

 • als je minder dan 48 uur voorafgaand de behandeling pijnstillers, antibiotica, alcohol of drugs hebt gebruikt; 

 • als je minder dan 48 uur voorafgaand de behandeling de huid actief hebt blootgesteld aan zon, zonnebank; 

 • als je minder dan 5 dagen voorafgaand de behandeling de huid actief hebt behandeld met hormoonzalf (bv. corticosteroiden); 

 • als je minder dan 7 dagen voorafgaand de behandeling een peeling of andere exfoliërende huidbehandeling hebt laten doen; 

 • indien minder dan een maand geleden botox of fillers bij voorhoofd of ogen zijn geïnjecteerd;
 • indien je een actieve uitbraak van het Herpes virus in je gelaat hebt (bv. koortslip);
 • op een litteken dat minder dan 6 maanden oud is; 

 • op een plek waar minder dan zes weken geleden reeds PMU is gezet; 

 • op een plek waar minder dan twee maanden geleden een removal behandeling is gedaan;

Voor alle onderstaande indicatie, voeren wij enkel de behandeling uit indien u schriftelijk toestemming van uw verantwoordelijke arts:

 • diabetes 

 • auto-immuunziektes (bv. alopecia)
 • bezig bent (tot 6 maanden na) met behandeling van chemo of bestraling
 • actieve psoriasis rondom gelaat / hoofdhuid
 • chronische huidziekte 
(o.a. chronisch eczeem, contactallergie, nikkelallergie)
 • allergie voor pigmentstoffen, nikkel allergie of andere materialen waarmee PMU wordt gezet 

 • ernstige hart- en vaatafwijkingen waarvoor u onder actieve behandeling staat