FAQ

DE BEHANDELING

Hoeveel kost de behandeling ? 
by AKIRA, v.a. 100,00€  [per sessie]De behandeling kan alleen online geboekt worden. De kosten voor de reservering zijn 50,00€. 
Vervolgbehandelingen dienen apart gereserveerd te worden met een interval van 8 – 10 weken.

Alle tarieven worden vooraf met je afgesproken, afhankelijk van de grote en het aantal sessies dat nodig is. Alle overeengekomen behandeltarieven gelden 1 jaar. Moet je tussentijds stoppen met de behandelkuur en ben je 12 maanden of langer niet geweest dan start een kuur van begin af aan en gelden de actuele behandeltarieven. Eventuele overeengekomen prijzen vervallen dan en er dient opnieuw bekeken te worden welke mogelijkheden er zijn.

About

Er is steeds meer en meer vraag naar het verwijderen van verkeerde, oude, verkleurde van permanente make-up (PMU). Dit komt voort uit de immense vraag naar (nieuwe) behandelingen met permanente make-up technieken (microblading, powder brows enz)., en de overvloed aan slecht opgeleide en/of onervaren specialisten die de pmu behandelingen uitvoeren.

Het gevolg is de grote toename in cliënten toe die op zoek zijn naar een oplossing om deze verkeerd geplaatste PMU te vervagen of verwijderen.

Moet ik vooraf eerst voor een intake langskomen om alles te bespreken?
Alle informatie die je moet weten betreffende onze behandelingen hebben we zo duidelijk mogelijk samengevat op deze FAQ pagina. Ook ontvang je bij je afspraak bevestiging nog extra info betreffende de voorzorg en nazorg per mail. Doordat we vooraf alle informatie zo gedetailleerd verstrekken is een aparte afspraak voor een intake niet meer nodig.

Technieken: Laser vs. Non-Laser

Hoewel laser-removal vaak een effectieve behandelmethode is bij het verwijderen van permanente make-up / microblading werk, schrikt de laser toch veel mensen af. Daarbij is de laser methode vaak niet voor alle kleuren effectief, en op sommige huidkleuren niet toepasbaar.

De non-laser removal-techniek, geeft wel op alle kleuren pigment positief resultaat én kan op alle huidkleuren toegepast kan worden.

Hoe werkt non-laser tattoo removal? 

Bij de manuele removal techniek (non-laser) gaan we met een fijn naaldje een special serum  huid openen waarna het removal- serum de kleurpigmenten uit de huid onttrekt. Uiterst geavanceerd en effectief. In het stap-voor-stap behandelingsproces, staat het behoud van een gezonde, onbeschadigde huid voorop!

Om de gezondheid van de huid te waarborgen en veilig te werken beloven we geen definitieve resultaten onmiddellijk na 1 procedure – om de eenvoudige reden dat de producten die gebruikt worden mild & veilig dienen te werken, zonder agressieve “accelerators”! Wij willen ten alle tijden risico’s zoals litteken vorming voorkomen, en werken daarom in stapjes om zo de gezondheid van de huid te respecteren.

Hoeveel behandel sessies zijn er gemiddeld nodig om resultaat te krijgen?

Afhankelijk van de te behandelen zone, en de intensiteit van de kleur die in de huid nog aanwezig is zijn er gemiddeld 3 behandelsessies nodig om de oude kleur voldoende op te lichten, zodat een cover-up mogelijk is.

Indien u geen nieuwe zetting/cover-up wilt laten plaatsen, maar de gehele oude kleur wilt verwijderen zijn er gemiddeld 6 sessies nodig.

Tussen elke behandelsessie dient 8-10 weken pauze te zitten, om de huid volledig te laten genezen.

Voor welke indicaties is non-laser tattoo removal aanbevolen?

Indicaties:

 • Bij permanente make up (PMU) en kleine tatoeages
 • indien cliënt ontevreden is over de vorm, kleur, model
 • indien pigmenten zijn gemigreerd (uitgelopen)
 • indien de pigmenten na enige tijd zijn verkleurd, bv. blauwige, paarse, groene of rossige waas.

Contra-Indicaties zie onderaan deze pagina.

 

Voorzorgadviezen :


We adviseren je om de volgende adviezen goed op te volgen om optimaal voorbereid op de afspraak te komen.

 • Drink minimaal 1 dag (24 uur) op voorhand geen alcohol en/of cafeïne houdende dranken (koffie, redbull, groene thee, cola) en gebuik geen drugs.
 • Neem minimaal 2 dagen (48 uur) op voorhand geen pijnstillers, antibiotica of andere medicatie.
 • Ga minimaal 14 dagen op voorhand niet onder de zonnebank of zonnebaden in natuurzon.
 • Stop minimaal 14 dagen op voorhand met verven, epileren, harsen, henna
 • Stop minimaal 14 dagen op voorhand met het smeren van producten zoals hormoonzalven, vitamine A producten, fruitzuren, peelings, scrubs.

Stel ons op de hoogte indien u dagelijks medicijnen gebruikt, specifieke huidproblemen, allergieën en/of overgevoeligheidsreacties op specifieke producten/ingrediënten heeft.

 

Hoe maak ik een afspraak?
Dit kan eenvoudig via de link “Book your Appointment” welke bovenaan elke pagina op deze site te vinden is. Volg dan de stappen op.

Om je afspraak definitief te reserveren werken wij met een aanbetalingssysteem.
Wij reserveren gemiddeld 1 uur voor een behandeling, om je perfect van dienst te kunnen zijn.

Om “no-shows” te voorkomen, werken wij met een voorschot-systeem: bij het inplannen van je afspraak word je verzocht een voorschot te betalen. Dit bedrag wordt vervolgens verrekend met de totaalprijs van de behandeling op de dag van je afspraak.

Let op: de aanbetaling is non-refundable (niet terugvorderbaar).

Wel kunnen wij de aanbetaling doorschuiven naar een andere datum indien je afspraak datum/tijd wilt verzetten. Verplaatsingen dienen dan uiterlijk 5 werkdagen op voorhand van de geplande datum per email worden doorgegeven. Is dit niet gebeurd, vervalt het betaalde voorschot alsnog.

Doet een Tatoo Removal Behandeling pijn?
Pijnlevel is heel goed onder controle te houden door al onze tricks en super geavanceerde technieken.

Hoe lang duurt het genezingsproces van de huid na een behandeling?
Als je al onze nazorg-instructies goed opvolgt zullen de korstjes/velletjes binnen 5 a 10 dagen van de huid zijn verdwenen. Echter, de volledige genezing van de huid duurt ongeveer 8-10 weken. De kleur is in deze weken volop in ontwikkeling en het uiteindelijke resultaat (kleur + verlichting) zien we dan ook pas na 8 weken.

Hoe verzorg ik de behandelde huid na de behandeling? 
Om de resultaten te behalen die we wensen te behalen is de NAZORG minstens zo belangrijk als de behandeling zelf. Daarom is het essentieel om al onze nazorginstructies goed op te volgen! 

Je ontvangt van je specialist alle producten die je nodig hebt om de huid perfect te kunnen verzorgen (zalf, serum en beschermingscrème) na de behandeling

Nazorgadviezen

Om de resultaten te behalen die we wensen te behalen is de nazorg minstens zo belangrijk als de behandeling zelf. Gelieve daarom onderstaande instructies goed op te volgen en uw aandacht te besteden aan de nazorg van uw huid.

Behandel de behandelde huid als volgt:

 • De behandelde huid mag zolang er korsten op zitten (gem. 7 dagen) niet in contact komen met water! Dus let op met douchen, haren wassen, regen, zwemmen, sauna etc.
 • Na 48 uur (2 dagen) mag u beginnen met het aanbrengen van de speciale nazorg crème. Deze 3x per dag (ochtend, middag en avond) met schone handen of wattenstaafje, dunaanbrengen op de behandelde zone (dun OVER de korstjes smeren).

Let op:

 • De behandelde huid mag 7 dagen niet in aanraking komt met verzorgingsproducten zoals dagcrème, nachtcrème, reinigingsmilk of andere cleanser, bodylotion, make-up enz.
 • Raak de behandelde huid gedurende de genezing zo min mogelijk aan.
 • Was altijd eerst uw handen voordat u de huid gaat verzorgen met de speciale crème.
 • Absoluut NOOIT krabben, peuteren of pulken aan de korstjesdie zich op de behandelde huid zullen vormen!!!!
 • De behandelde huid nooit afdekken met pleisters of verband.
 • Gedurende 4 weken niet in (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s, stoombaden gaan.
 • Gedurende 2 maanden na de behadeling geen langdurige blootstelling aan de zon / zonnebank(of dan behandelde zone uiterst zorgvuldig beschermen zodat er geen UV straling aan kan komen!).
 • De behandelde huid blijft ook na genezing gevoelig voor zonlicht. Smeer deze daarom altijd in met zonnebrandcrème minimaal factor spf 30.

Wanneer mag ik GEEN behandeling laten doen? 
Het is belangrijk om ons voorafgaand aan een behandeling op de hoogte te stellen van eventueel medicijngebruik, huidproblemen, allergieën. Wij voeren geen behandeling uit indien je:

 • als je zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • op een geïrriteerde huid zoals bultjes, eczeem, schilfertjes of zwellingen;
 • als je minder dan 48 uur voorafgaand de behandeling pijnstillers, antibiotica, alcohol of drugs hebt gebruikt;
 • als je minder dan 48 uur voorafgaand de behandeling de huid actief hebt blootgesteld aan zon, zonnebank;
 • als je minder dan 14 dagen voorafgaand de behandeling de huid actief hebt behandeld met hormoonzalf (bv. corticosteroiden);
 • als je minder dan 14 dagen voorafgaand de behandeling een peeling of andere exfoliërende huidbehandeling hebt laten doen;
 • indien minder dan een maand geleden botox of fillers bij voorhoofd of ogen zijn geïnjecteerd;
 • indien je een actieve uitbraak van het Herpes virus in je gelaat hebt (bv. koortslip);
 • op een litteken dat minder dan 6 maanden oud is;
 • op een plek waar minder dan 8 weken geleden reeds een removal is gedaan;
 • op een plek waar minder dan 14 dagen een pmu en/of microblading behandeling is gedaan;

Voor alle onderstaande indicatie, voeren wij enkel de behandeling uit indien u schriftelijk toestemming van uw verantwoordelijke arts:

 • diabetes
 • auto-immuunziektes (bv. alopecia)
 • bezig bent (tot 6 maanden na) met behandeling van chemo of bestraling
 • actieve psoriasis rondom gelaat / hoofdhuid
 • chronische huidziekte 
(o.a. chronisch eczeem, contactallergie, nikkelallergie)
 • ernstige hart- en vaatafwijkingen waarvoor u onder actieve behandeling staat